FASA 20

FASA 20

Mutiara Kata

Dua Perkara Perlu Kita Lupakan, Lupakan Keburukkan Orang dan Lupakan Kebaikkan Kita. Dua Perkara Perlu Kita Ingat, Ingat Kebaikkan Orang dan Ingat Keburukkan Kita.

Aktiviti Luar & Dalam Negeri.


-------------------- Salam Sejahtera --------------------
-------------------- Salam Sejahtera --------------------

Thursday, June 18, 2009

Derma Masjid As Sahabah, Bosnia.

Alhamdulillah berjaya juga akhirnya melawati blog Derma Masjid ini setelah sekian lama mencari dalam Internet. Derma Masjid As Sahabah ini merupakan anjuran Ustaz Wan Shohor Bani Leman bersama-sama Para Sahabat KLFM. Masjid As Sahabah dinamakan jika tak silap saya atas persahabatan dua negara (Malaysia & Bosnia) dan juga atas berkat derma para SAHABAT KLFM

Disini saya ingin merakamkan setinggi tahniah kepada Ustaz Wan Shohor Bani Leman, Tuan Haji Manan Selamat serta Crew Radio KLFM dan tak lupa juga kepada seluruh warga SAHABAT KLFM yang menjayakan Program Derma Masjid sehingga terbinanya Masjid As Sahabah ini. Kepada Muslimin & Muslimat yang ini turut serta menyumbang, rebutlah peluang ini. Program ini merupakan Saham di Akhirat nanti, Insya'Allah.

Laman Sesawang : http://dermamasjid.blogspot.com/
No Akaun : 5140 6605 4194 (Maybank )
Penama : Wan Shohor bani Leman

------------------------------------------------------------------------------------------
Wednesday, July 30, 2008 Derma Untuk Masjid Di Bosnia.

"Assalamulaikum terima kasih atas bantuan ini Allhamdulillah no akaun maybank 5140 6605 4194. gambar masjid lama/tua yang berusia lebih dr 300 tahun, bahkan ada org2 tua tempatan kata lebih 500 tahun. masjid ini akan kekal sebagai bahan sejarah dan akan dibina berhampirannya masjid baru bernilai tak lebih 150 ribu Marka bosnia...kira-kira 75ribu euro. Mudah2an ALLAH berkati dan permudahkan urusan kita ini. MASJID AS SAHABAT insyaAllah." - Wan Shohor Bani bin Leman.

Sunday, December 28, 2008; Imej Lakaran grafik komputer Masjid As Shabah Bosnia yang sedang dalam pembinaan.

Saturday, May 16, 2009; Gambar di majlis perletakan Batu Asas Masjid As Sahabah, Bosnia. Majlis disempurnakan oleh YB. Tuan Ambasador Malaysia ke Bosnia En Zuladnan.

Friday, June 12, 2009; Pembinaan Masjid As Sahabah semakin rancak. Gambaran terbaru dari Bosnia.Ustaz Wan Sohor turut serta dalam kerja-kerja meratakan tanah disekitar Tapak Masjid.


No comments: