FASA 20

FASA 20

Mutiara Kata

Dua Perkara Perlu Kita Lupakan, Lupakan Keburukkan Orang dan Lupakan Kebaikkan Kita. Dua Perkara Perlu Kita Ingat, Ingat Kebaikkan Orang dan Ingat Keburukkan Kita.

Aktiviti Luar & Dalam Negeri.


-------------------- Salam Sejahtera --------------------
-------------------- Salam Sejahtera --------------------

Monday, July 19, 2010

Penutup Floria 2010

Hari ini tamat sudah Floria 2010, Esok bermula di Agro Bazaar Taman Warisan Pertanian Percint 16, Putrajaya sehingga 25hb Julai 2010. Ada pokok-pokok yang dijual dan dibeli semasa di Floria 2010.

Fuhhh... kopak juga poket, bila ada pesta bunga ni. Semua Otai-Otai bawa keluar senjata rahsia mereka. Antara pokok-pokok orkid yang dibeli tetapi tidak berbunga Bulbo. lasianthum var. Flava, Bulbo. maximum dari India, beberapa Bulbo. dari Irian Jaya, Papua, Kalimantan serta Kepulauan Jawa & Dendrobium bracteosum Semi Alba "Dark Orange Lip".

Ada 2 Bulbo. sehingga kini masih terkilan tak sempat memborong Bulbo. pahudii & Bulbo. virescens "Red".

Saya mengambil kesempatan ini ingin menguscapkan Ribuan terima kasih pada yang membeli, memborong serta yang menjayakan Floria kali ini.
Bulbo. "Elizabeth Ann Buckleberry" (Jualan)

Bulbo. sp. PNG (Dibeli)

Dendrobium capituliflorum (Dibeli)

Dendrobium tannii (Dibeli)

Old Timer Cattleya (Jualan)

Cymbidium Golden Elf (Jualan)

Dendrobium Hirota Compact. (Show Plant)

Dendrobium cinerium (Show Plant)

Dendrobium sp? (Show Plant)

Vanda daerei (Dibeli)

Vanda tricolor (Dibeli)

Akhir sekali Pokok-pokok bunga rose yang dijual dan masih dijual. Bunga Rose antara yang mendapat sambutan HANGIT pada 2 hari yang terakhir. Bagi yang ingin memilikinya sila ke Agro Bazaar Taman Warisan Pertanian.No comments: